Corona ökar fokus på badrummet

Covid 19-pandemin påverkar oss på många sätt. Många av dessa är allvarliga. Men viruset griper också in i våra liv på andra sätt. En konsekvens är att vi tillbringar mer tid i badrummet än tidigare. Och det handlar inte bara om handtvätt. 

Hur gör du för att hålla dig i form? Jag dansar framför allt, men det händer också att jag går till gymmet. Tidigare simmade jag en del, men det har jag slutat med. Det går inte att hålla avståndet i omklädningsrummen och i bassängen. Till gymmet går det fortfarande att gå, men jag brukar byta om och duscha hemma.

Badrumsrenovering

Badrum istället för omklädningsrum

Det är inte lätt att veta hur man ska göra för att hålla sig i form under pandemin. Under sommaren har det varit möjligt att träna utomhus, men snart kommer det att vara för mörkt och kallt utomhus för det. Frågan är vad som händer då. Sats stängde ju alla sina gym under två veckor i våras. Frågan är om de kommer att göra något liknande i höst. Under sommaren har troligen många av deras medlemmar tränat på annat sätt: på utegym eller genom att bära sten på sina lantställen. Det kan bli trängsel när de kommer tillbaka till gymmen. Kommer Sats att stänga igen då?

Men vad har allt det här med badrum att göra? Jo, dels tvättar vi händerna oftare än tidigare, och det gör vi framför allt i badrummet. Och när man inte kan duscha på gymmet får man duscha hemma, i sitt badrum. Det är nog många som har börjat fundera på att renovera sitt badrum under pandemin. Själv har jag börjat fundera på att göra om några saker, så att det funkar bättre. Bland annat skulle jag vilja ha bättre förvaring för handdukar, för sådana går ut när man ska tvätta händerna ofta.