Är det flest vårdnadstvister i Stockholm?

vårdnadstvist stockholm

Vi somn är födda någon gång under 1960-talet, hade få kompisar som levde i skilda familjer. Och om det någon gång hände (och det gjorde det ju) så skämdes barnen för att berätta för andra att deras föräldrar skulle skiljas.

På den tiden tänkte man sig att skilsmässofamiljer levde i någon slags social misär (nästan). Man såg framför sig föräldrar som skrek, söp och kastade saker på varandra. Man föreställde sig att barnen gick i trasiga kläder, smala, glåmiga och olyckliga. De ensamstående mammorna föreställde man sig som stackars personer; helt utarbetade och utan pengar. Så föreställde man sig skilsmässohemmen – så långt ifrån de skilsmässofamiljer som finns idag.

Idag skiljer sig vartannat par

Idag är det hälften av alla äktenskap och sambopar som skiljer sig från varandra. Man säger att det beror på att båda föräldrarna är mer ekonomiskt oberoende. Framför allt att kvinnorna tjänar mer pengar nu än när 1960-talets ungar var små.

Det har ju hänt en hel del sedan dess. 1970-talet innebar stora förändringar för kvinnor. Under 1980-talet satsade alla på sig själva. För flertalet kvinnor ledde det till att de utbildade sig, blev läkare, advokater, sjuksköterskor, lärare eller något annat.

Männen tog på sig att vara mer närvarande. Tog med barnen på fotbollsmatcher, fiskade med dem osv. Idag ser vi ett ganska jämställt samhälle. Både män och kvinnor förvntas arbeta tills de blir pensionärer.

Men hur mår barnen i det hela?

Men är det någon som tänker på hur barnen mår när föräldrarna ska satsa på sina karriärer Som tur är, finns det ju fler människor som kan vara närvarande och vettiga vuxna i barnens närhet. Mor- och farföräldrar kan finnas där och ge stabilitet.

Syskon, grannar och inte minst skolan och fritidsverksamheterna betyder mycket för barnen. Men hur blir det om man skär ner på skolan, fritidsverksamheter och meningsfulla hobbies? Och när föräldrarna sedan ska bo isär, på varsitt håll, hur går det då med barnen?

Trenden, som många advokater kan berättar om, är den att vårdnadstvisterna blir allt fler. Men det är inte bara det. De blir också mer infekterade. Båda parter kan agera oresonligt och båda föräldrar kan driva en vårdnadstvist som kan vara förödande för alla inblandade parter.

Alla skilsmässor behöver inte innebära vårdnadstvister

I den bästa av världar ska inte en skilsmässa behöva leda till en vårdnadstvist. Det finns verkliga skäl för en vårdnadstvist om det är så att den ena föräldern är våldsam, mot den andra föräldern eller mot barnen, eller om någon förälder utsätter barnen för misshandel; psykisk eller fysisk. Det är i sådana fall som den andra föräldern måste inleda en vårdnadstvist för att få ensam vårdnad om barnen för att skydda dem.

Det allra viktigastse när man inleder en vårdnadstvist är att skaffa sig en advokat osm är duktig på vårdnadstvister. De finns en del advokater som är duktiga på vårdnadstvist i Stockholm. Här kan du läsa mer om en sådan: advokatlaget.se/rattsomraden/vardnad.

3 kommentarer

 1. אלונה היא נערת ליווי בתמונות אמיתיות
  שהיתה… פורטל המבוגרים והסקס
  של ישראל – דירות דיסקרטיות, עיסוי אירוטי ונערות ליווי לבילוי לוהט.
  יש לכם מספר שעות קצר במיוחד לבילוי
  עם בן או בת הזוג שלכם, או שאתם מחפשים מסיבת רווקים אינטימית במיוחד, האם חשבתם לשכור למספר
  שעות דירות דיסקרטיות בראשון לציון או ללכת לראות
  דירות דיסקרטיות במרכז? זה לא פשוט כאשר אתם מקדישים את זמנכם
  לעבודה ולילדים ובקושי יש לכם זמן
  פנוי. לא פלא שתביעות בגין פציעות הקשורות לעבודה מול מחשב וישיבה ממושכת הפכו בשנים האחרונות לשכיחות יותר.
  הדבר נכון גם לגבי הילדים שלנו שיושבים שעות ארוכות
  מידי יום מול המחשב בבית הספר ובבית.
  ממוצע שעות העבודה בישראל הוא מהגבוהים בעולם.
  שירותי ביובית בהרצליה 24 שעות.
  חברתנו מספקת שירותי ניקיון רבים לכל סוגי הלקוחות.

  בזמן שיש מלא אתרים המציעים בחורות שעובדות כנערות
  ליווי בתל אביב וגוש דן, שירותי ליווי בחיפה או אילת, אנחנו מקדישים לכם הירושלמים
  פורטל מיוחד עבורם להזמנת נערת
  ליווי בירושלים, בית שמש והסביבה.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.