Gå en danskurs

Dags att gå en danskurs?

På äldre dar ångrar många att de aldrig lärde sig dansa. För att undvika att bli en av dem ska du anmäla dig till en danskurs. Möjligheten att lära sig dansa är stor i Sverige – Folkuniversitetet erbjuder bland annat kurser inom afrikansk dans, balett, barndans, flamenco, jazzdans, modern/nutida dans, orientalisk dans, salsa, showdans, stepp, street dance, tango och zumba.

För den som lär sig dansa öppnas en ny värld av gemenskap. Många äldre som lever ensamma finner därför stor glädje i dansen, det är en hobby som ger många skratt och nya bekantskaper. En danskurs på Folkuniversitetet kostar från 600 till 3 825 kronor, majoriteten av kurser kostar 1 495 kronor. Med tanke på vad du får tillbaka är en danskurs värd varenda krona.

Förutom Folkuniversitetet finns det dansakademier att vända sig till. Mälarsalen är ett av flera utmärkta alternativ. De kallar sig för Stockholms danspalats, och kanske det stämmer. Här finns det möjlighet att lära sig boogie woogie, bugg, chacha/rumba, foxtrot, lindyhop, salsa, swing, tango och vals. Kurserna pågår under sju veckor och kostar 1 200 kronor/person – som par betalar man 1 950 kronor. Mälarsalen erbjuder dessutom intensivkurser under en eller två dagar.

Det finns många fördelar med att gå på danskurs. Förutom det faktum att du förhoppningsvis lär dig dansa, har du också möjlighet att träffa människor du annars inte skulle träffa. När du har lärt dig dansernas grundsteg kan du besöka danser och dansa för allt vad sulorna håller. Många är dem som hittat sin livspartner på dansbanan – kanske det händer dig också?

Det går att lära sig dansa med hjälp av Youtube, men då missar man det roliga – att dansa tillsammans med någon. Dessutom har en danskurs andra fördelar, som engagerade och skickliga lärare. Om du anmäler dig till en danskurs ökar dina möjligheter att lära dig vad du behöver om konstformen dans.

danskurs